Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΣΛΙΔΗΣ Ο ΝΕΥΑΓΗΣ ΦΩΣΤΗΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ”

του κ. Γ.Κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, τ. Λυκειάρχη
"Μοναχός εστί αληθινός ο μηδέν έχων εν τω παρόντι βίω, ει μη του Χριστού μόνον"
(Άγιος Δαυίδ ο εκ Θεσσαλονίκης).

Τούτος ο λόγος του θεσσαλονικέως Αγίου Δαυίδ σμιλεύει με ακρίβεια την αγία μορφή του Γέροντός μας Γεωργίου Καρσλίδη, ο οποίος υπήρξε απάνεμο λιμάνι για δεκαετίες για ψυχές κλυδωνιζόμενες.

Ενδεδυμένος το τριμμένο ράσο ενστάλαζε την καθάρια αγάπη σε ανταριασμένες ψυχές, που καταφεύγανε στην αγιότητά του για να βρουν τη λύτρωση.

Πόσες και πόσες ψυχούλες πυρακτωμένες από τον καύσωνα της αμαρτίας, της κακίας, της μικροψυχίας, της αλαζονείας, της μοχθηρίας, της εγωπάθειας, της φιλαργυρίας δεν απαλλαχτήκανε από τους πειρασμούς χάρη στη δροσιά των φωτεινών λόγων του, τους οποίους ενστάλαζε με την ξέχειλη στοργή του σ’ αυτές!

Κι ανακουφισμένες από την κάθαρση όδευαν για την καινούργια τους ζωή.

Ο ευαγγελικός λόγος "εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας" είχε καταστεί καθημερινό βίωμά του.
Μοίραζε και το ελάχιστο αγαθό που του προσέφεραν τα πνευματικά του τέκνα χωρίς να μεριμνά για τη δική του διατροφή.

Αποστεωμένος, ένα μόνο τον ενδιέφερε.

 Η σωτηρία των ψυχών του ποιμνίου του και της δικής του. 


Για Θεό επί της γης μίλησε ο άγιος πατήρ Εφραίμ ο Κατουνακιώτης , ο οποίος και πρώτος έδωσε εντολή στον υποτακτικό του να ιστορήσει την αγία μορφή Του.


Ο πατήρ Νικόδημος Μπιλάλης, Αγιορείτης Μοναχός, αναφερόμενος στην Αγιότητά Του, έγραψε στο περιοδικό "Πολύτεκνη Οικογένεια:

"Πιστεύουμε ότι πρόκειται περί μεγάλου νεωτέρου Αγίου. Είχε μέγα προορατικό χάρισμα για το οποίο αναμφίβολα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί: "το τηλεσκόπιο - βίντεο του Θεού! Ενώ διάβαζε τα ψυχοχάρτια, "έβλεπε" την κατάσταση των Ψυχών σαν σε καθρέπτη ή βίντεο!".




Ο αποσπασματικός λόγος από τη "Σοφία Σειράχ, δ’ 2-10

" είχε καταστεί κανόνας της ασκητικής Του ζωής: "Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου από πτωχού. Από δεομένου μη αποστρέψης οφθαλμόν.
Κλίνον πτωχώ το ούς σου και αποκρίθητι ειρηνικά αυτώ εν πραϋτητι.
Εξελού αδικούμενον εκ χειρός αδικούντος και μη ολιγοψυχήσης εν τω κρίνειν σε.
 Γίνου ορφανοίς ως πατήρ...".

Ο Όσιος πατήρ δεν εδίδασκε μόνο την άφιλοχρηματία και τη φιλανθρωπία στα πνευματικά Του τέκνα, αλλά και την έκανε πράξη ζωής.

Η φιλανθρωπική του δράση επεκτεινόταν και πέρα από το χώρο της Ιεράς Μονής.
Πιστότατα πνευματικά Του τέκνα επιφορτίζονταν να μεταφέρουν αγαθά σε φυλακές, Γηροκομεία και σπίτια πτωχών, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 "Όπως η σου η ελεημοσύνη εν τω κρυπτώ, και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ".

 Πλήρης εφαρμογή του λόγου του Κυρίου.


Οι πατέρες της Αγιωνύμου Πολιτείας εδώ και χρόνια τον ευλαβούνται ως Αγιο, ενώ στη συνείδηση των πνευματικών Του τέκνων ο Οσιος Πατήρ ήδη έχει καθιερωθεί ως Αγιος.

 Αλλά και η επίσημη Αγία Εκκλησία μας δια του φωτισμένου Ποιμενάρχου μας κ.Παύλου κίνησε την διαδικασία της αγιοκατατάξ- εως του αθλητού του Χριστού, που διεφύλαξε την πίστη αγνή και μετέδωκε
 "αλώβητον την ιεράν παρακαταθήκην και ακεραίαν και αμείωτον την αποκαλυφθείσαν αλήθειαν" 
κατά τον Αγιο Νεκτάριο Νεαπόλεως.

Με τη φροντίδα του σεπτοτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Παύλου συνετέθησαν:

 α. Ακολουθία τον εν Οσίοις Θεοφόρου Πατρός ημών Γεωργίου.
 β. Κανών Παρακλητικός εις τον εν Οσίοις Θεοφόρου Πατέρα ημών Γεωργίου και
 γ. Εγκώμια εις τον Οσιον και Θεοφόρου Πατέρα ημών Γεώργιου, τουπίκλην Καρσλίδην του Ομολογητήν από τον Δρ. Χαραλάμπη Μπούσια, Μεγάλον Υμνογράφον της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου